Гръцкият Олимпиакос воден от националния треньор на България по баскетбол Пини Гершон гостува на полския Проком Сопот в поредния кръг на Евролигата. „Червените” вече са сигурни за следващата фаза и са втори във временното класиране на своята група А със 7 победи и 4 загуби. Лидер е ЦСКА Москва с 9 успеха от 11 мача. Поляците пък са последни във временното подреждане със само 2 победи в надпреварата до тук. „Проком няма какво да губи и много да спечели от предстоящата среща. Върху тях няма напрежение и това може да ги накара да играят по-добре като отбор. Въпреки всичко мисля, че знаем как да играем и да победим в Полша”, коментира израелският наставник Гершон.

Българският национал в състава на Олимпиакос Родерик Блекни също сподели очакванията си за сблъсъка с Проком: „Постигнахме две поредни победи като гост в Евролигата и определено искаме да продължим в същия дух. В момента демонстрираме добра защита, защото се сработихме по-добре. Фактът, че Проком вече няма какво да губи, ги прави по-опасни, но ние ще бъдем много внимателни и концентрирани.”

В другите срещи довечера Цибона приема Макаби Тел Авив, Жалгирис е домакин на ЦСКА Москва, а Панатинайкос играе с Роан. Голямото дерби е между Реал Мадрид и Барселона. Виртус Болоня ще се изправи срещу Монтепаски, ТАУ посреща Олимпия Любляна, а Бамберг играе с Фенербахче.