Евентуалният нов селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол Пини Гершон стартира с победа новия сезон в Евролигата. Воденият от него гръцки Олимпиакос победи като домакин с 95:90 точки испанския Тау Керамика в мач от предварителна група А. Най-резултатни за тима от Пирея бяха Арвидас Мачиаускас и Марк Джаксън с по 21 точки. За гостите с по 19 се отличиха Мирза Телетович и Зоран Планинич.

Реал Мадрид излезе начело в група С след първите мачове в потока. „Кралете” се справиха като гост с турския Фенербахче с 80:72 точки. Препълнените трибуни на зала „Абди Ипекчи” в Истанбул не стреснаха мадридчани и те си тръгнаха с победата благодарение на 23-те точки и 8 борби на белгиеца Алекс Хервеле. Най-резултатен за домакините бе Мирсад Тюркчан с 18 точки.

В друг мач от тази група, игран днес, френският Руан измъкна драматична победа като гост над германския Бросе Баскет с 64:61 точки. Брайън Ръш бе най-полезен за Руан с 21 точки, а германският национал Адемола Окулая отбеляза 17 за Бросе, но те не оказаха достатъчни, за да остане победата в Бамберг.

В група В Макаби Елит победи трудно у дома френския Льо Ман със 74:71 точки. Йотам Халперин вкара най-много за евреите – 18 точки, а Самюел Кланси наниза 20 за гостите.

В Милано местният Армани Джийнс падна от литовският Лиетувас Ритас с 76:83 точки. Марионас Петровичиус бе герой за гостите с 28 точки и 8 борби. 22 за домакините отбеляза Рийс Гейнс.