Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон се очаква сред VIP-гостите за Финалната четворка на Балканската лига в Самоков следващата седмица. 57-годишният наставник ще се опита да намери пролука в натоварената си програма с клуба си Макаби Тел Авив и е приел поканата на спортния директор на Лигата Шай Щрикс, съобщава официалният сайт на състезанието.

Гершон и баскетболистите му отпаднаха преди четвъртфиналите на Евролигата и сега единствената цел на Макаби е да си върне шампионската титла на Израел.

Пини не успя да присъства на церемонията за 90-годишнината на родния баскетбол миналия месец именно заради сериозните си ангажименти с клубния си състав, но сега организаторите на БИБЛ ще го очакват в Самоков.

Сред останалите VIP-гости, които се очаква да се появят на трибуните на Арена Самоков са спортният директор на ФИБА Европа Коста Илиев, шефът на съдиите в Евролигата Костас Ригас, представители на Адриатическата лига, Израел, Румъния, Турция, Черна гора, Сърбия, както и хора от гръцкия Кавала и сръбския Войводина, които имат желание да се пуснат догодина в състезанието.