Новият тим на консултантът на българската федерация по баскетбол Светислав Пешич Валенсия победи като гост Панатинайкос със 73:69 точки в двубой от Евролигата снощи. Испанският Валенсия обаче записа едва втора победа в състезанието от началото на груповата фаза и остава на предпоследното пето място във временното класиране в група Д. Най-резултатен за Валенсия бе Нандо де Коло с 14 точки.

„Представихме се добре и показахме, че можем да спечелим. Щастливи сме, защото този успех е важен за нашето самочувствие. Миналото не съществува, сега празнуваме, но трябва да мислим и за следващия мач. Опитахме се да подобрим защитата си. Не трябва обаче да се ентусиазираме твърде много”, коментира Светислав Пешич след двубоя.

„Пропуснахме прекалено много. Имахме някои проблеми с контузии, но няма да използвам това като оправдание. В края на деня, детайлите решават победителят. Играчите на Валенсия вкараха важни точки. Знаехме, че с привличането на Пешич, те ще бъдат по-агресивни в защита, но това не е обяснение за някои наши глупави грешки. Ситуацията в групата сега е доста заплетена, всички имат шансове”, заяви наставникът на Панатинайкос Желко Обрадович.

Отборът на Макаби Тел Авив, където работи екс-кондиционният треньор на националния ни тим Ави Ковалски пък победи като домакин Каха Лаборал с 81:70 точки и оглавява подреждането в група А с 5 успеха от 6 мача до момента.

Още резултати:

Бросе Баскет – Лотоматика Рома 67:68

Спиру Шарлероа – Уникаха 79:74

Реал Мадрид – Олимпиакос 82:68

Ефес Пилен – Унион Олимпия 84:78

Шоле – Мотепаски Сиена 61:70