Сръбският треньор Светислав Пешич, който влезе в ролята на консултант на българската федерация по баскетбол, коментира класирането на Партизан за Финалната четворка на Евролигата. Специалистът, извел тимът на бивша Югославия до световната титла през 2002-а година в Индианаполис, смята, че клубът от Белград може да победи Олимпиакос в полуфиналите на турнира. Именно гърците ще се изправят срещу сръбския шампион в битка за класиране на финала в Париж.

Светислав Пешич казва още пред медиите в Сърбия, че самото присъствие на Партизан във Финалната четворка на Евролигата е огромен успех, но не и чак такава изненада. „Парите са важни, да, но виждате, че в този случай не значат нищо”, коментира Пешич отстраняването на Макаби Тел Авив.

На въпрос дали ще присъства на финалния турнир в Париж, Светислав Пешич отговаря: „Разбира се, че ще бъда там и ще подкрепям Партизан.”

Финалната четворка на Евролигата по баскетбол ще се състои във френската столица от 7-и до 9-и май. Партизан играе срещу Олимпиакос, а в другия полуфинал един срещу друг излизат Барселона и ЦСКА Москва.