Македонецът Перо Антич бе един от главните виновници за успеха на ЛукОйл Академик над БК Киев в четвъртия кръг на купа УЛЕБ в зала „Универсиада” тази вечер. „Определено играем по-силно като домакини. Победихме заслужено. Играхме заедно като отбор. Нямаше никакво напрежение преди мача, а работихме, както обикновено. Сега отиваме за победа във Франция. Защо точно срещу По-Ортез да не е първата ни победа като гост. Не гледаме срещу кой играем – дали е Киев, дали е Сливен – все едно”, отсече баскетболистът на „студентите”.

„Бяхме по-мотивираният отбор и затова стигнахме до успеха. Спечелихме срещу водача в нашата група БК Киев и показахме, че не са непобедим отбор”, коментира капитанът на състава Тодор Стойков.

Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков също бе много доволен от победата над украинския Киев. „За мен това е една изключителна победа. Този успех ще е много сладък, ако победим и във Франция. Трябва да сте сигурни, че отиваме за победа в следващото ни гостуване”, каза Везенков.