Един българин ще се изправи довечера със своя тим срещу българския баскетболен шампион. Капитанът на младежкия национален отбор на страната Павлин Иванов носи екипа на черногорския Будучност, който от 21.30 часа посреща ЛукОйл Академик във втория кръг на турнира Еврокъп. Като професионалист Павлин се надява неговият тим да победи, а като българин- се радва, че среща сънародници.

След снощната тренировка на Будучност, Иванов отдели време за Гонг и сподели свиква ли вече с клуба, с Подгорица и какво очаква от двубоя довечера. „Всичко е супер. Момчетата се държат много добре и ми помагат с каквото могат. Дават ми акъл как да постъпя в дадени ситуации. Всичко е супер, само малко повече трябва да тренирам изгледа, защото не играят толкова, даже въобще, но се надявам, че с времето и това ще стане. Знам в какво трябва да бъда по-добър. В началото си видях грешките и разбирам защо не играя. Има време и се надявам, че с времето, когато покажа, че съм по-готов от преди, ще ми дадат шанс”, коментира Павлин Иванов.

„Има разлика с Италия. Повече се тренира. Тук ми харесва повече. И преди съм казвал, че ние много си приличаме по манталитет. Залите се пълнят. Срещу Партизан например беше супер. Само, че се получи така, че двете агитки влязоха на терена. Атмосферата със сигурност щеше да бъде на много високо ниво. Към нас има внимание. В Адриатическата лига с нас винаги има журналисти, които следят мачовете ни. По-добре от Италия според мен. Но разбира се съм благодарен на италианците за това, което направиха за мен и за развитието на играта ми”, заяви още Павлин и добави по повод посещаемостта на мачовете на Будучност:

„Залата се пълнеше, докато не се случи този инцидент с Партизан и акитката не е идвала от тогава. Надявам се да дойдат срещу ЛукОйл и да ни подкрепят. Ще има 2-3 хиляди, но се надявам да са повече и агитката да дойде.”

А, на въпрос, дали съотборниците му се шегуват, предвид бъдещата среща с български отбор, Иванов разкри: Шегуват се с мен нормално, но не злоупотребяват. Надявам се да играем добре и да зарадваме публиката, защото два от последните ни мачове срещу Билбао и Цибона ги изгубихме по не много умен начин и все накрая. Надявам се да победим.”

Павлин Иванов: Надявам се да получа шанс и да победим

източник: Gong.bg