Цялата стартова петица на Партизан завърши с двуцифрени показатели и след 12 поредни загуби от Реал Мадрид, момчетата на Душко Вуйошевич постигнаха успех в13-та – щастлива среща с испанския гранд. Победата с 81-77 е първата в историята на Партизан над Реал Мадрид, а след нея двата отбора имат по 1 загуба и 1 победа в класирането в група D. Партизан посреща Армани Джийнс следващата седмица, докато Реал Мадрид ще бъде домакин на голямото дерби с ЦСКА Москва.

Партизан започна по-силно и благодарение на отличната стрелба на Миленко Тепич и Александар Рашич удържа резултат от 44-38 на почивката. Куинтън Хосли вкара 7 от 13 поредни точки на своя отбор след което мадридчани поведоха за първи път в срещата в началото на третата част, съобщава bulgarianbasket.

Чрез Рашич, Новица Величкович и Чедомир Витковац Партиза се върна, изравни и направи последната част изключително интересна за изпълнилата за пореден път зала „Пионир” белградска публика.

Чрез отлична защита и решаващи тройки на Тепич и Рашич Партизан отново поведе, но до последната сирена срещата не бе ясно как ще завърши. След неспортсменско нарушение на Хосли над Урош Трипкович в последната минута всичко бе решено в полза на сърбите и те излязоха от срещата със заслужен успех.

Рашич вкара 18 точки, а Тепич добави 16 и 5 асистенции.

Серхио Люл влезе като резерва , но бе най-резултатен за Реал – 19 точки. Хосли завърши с 14 точки и 8 борби, а Фелипе Рейес добави 11 точки.

В първата си домакинска среща от десет години насам Паниониос трябваше да се изправи срещу много неудобен съперник – този на шампиона на Европа ЦСКА Москва. Руският представител не остави никакви шаносве за гърците в Атина и ги победи с 86-52. Това обаче не попречи на феновете на домакините, които стояха до късно и окуражаваха своя отбор.

ЦСКА стартира много силно и непрекъснато увеличаваше разликата, а скоро след почивката срещата бе окончателно решена в полза на гостите. Московчани шутираха 59 % за 2 точки (25 от 42) и имаха надмощие в борбата под коша - 45-24 в тяхна полза. Освен това състезателите на Еторе Месина направиха 7 блокади срещу нито една за Паниониос.

Накрая не бе изненада, че центърът Еразем Лорбек бе най-резултатен със 17 точки, докато Никос Зисис добави 14 като резерва пред гръцките фенове.

За Паниониос Бранко Цветкович вкара също толкова – 14 точки.

След тази победа ЦСКА Москва има 2 победи и няма загубена среща, докато Паниониос е на последното място с 2 загуби от два мача.

Ефес Пилзен остана непобеден и след втората си среща в група D от турнира на Евролигата за сезон 2008/09. Турският тим победи като гост Армани Джинс в Милано с 81-71 и вече има 2 победи, докато италианците са с 2 загуби.

Милош Вуянич бе най-резултатен за победителите с 19 точки, Бутси Торнтън добави 17, а Чарлз Смит остана с 14 точки.

За домакините от Армани Дейвид Хоукинс отбеляза 20 точки, Джоби Томас завърши с 14, а италианския национал Марко Морденте с 13 точки.