Вълненията около пристигането на НБА звездата Тони Паркър в България са сериозни, но това никак не е изключение. Паркър ще гостува със своя АСВЕЛ Вильорбан на българския ЛукОйл Академик във втория кръг на турнира Еврокъп само след два дни. Домакин на сблъсъка ще е Арена Армеец във вторник от 18 часа, а цената на билетите е само 5 лева.

Логично славата и качествата на Тони Паркър са като магнит за феновете и в родната му Франция. „С връщането не само на Тони Паркър, но и на другите играчи от НБА в първенството, публиката много повече идва на мачовете и баскетболът е много по-гледан”, сподели от Франция българинът Илиан Евтимов, който носи екипа на Елан Шалон. „Залите са пълни. Във Вильорбан например, когато се разбра, че Паркър подписва, и всички билети вече са купени за месеци наред, няма свободни места. Хората се вълнуват и тук, което е съвсем нормално, особено и след резултатите на Европейското първенство. Сега имат възможност да видят тези баскетболисти и в местното първенство. Това е нещо много позитивно за френския баскетбол”, заяви още за Гонг по-малкият брат от фамилията Евтимови.

Очаквайте утре специалното интервю на Илиан Евтимов за моментната форма на АСВЕЛ Вильорбан и отношението на Тони Паркър в отбора.