Българският баскетболен шампион Левски ще изиграе четири  мача като гост в следващия един месец в Адриатическата лига.  Първото гостуване на "сините" е на Металац във Валево в събота  от 22.00 часа българско време.

Левски е на последно място в класирането с една победа и  седем загуби. "Ние имаме наистина трудна програма сега. Ще играем като  гост в продължение на един месец, което винаги е трудно. Все още се опитваме да се представяме на ниво, което Лигата заслужава,  въпреки всички проблеми, които имаме. Нашето уважение към този  турнир не позволява да има застой. Трябва да даваме 100 процента всеки път", заяви Константин Папазов преди двубоя.

"Изпитвам голямо уважение към Металац. Те успяха да съберат  заедно много талантливи сръбски играчи. Не е лесно за този отбор да се справи, но те вършат страхотна работа. Гледах  домакинските им мачове. Залата е пълна и ние очакваме подобно  нещо и утре. Металац играе по-добре с всеки следващ мач, особено у дома, но ние няма да се предадем. Отиваме там и ще се опитаме да ги изненадаме. Познаваме техния стил на игра, а ние имаме  нашите силни страни", коментира още Папазов. /БТА