Панатинайкос приключи участието си в Евролигата, след като отпадна от Лаборал Куча в плейофите на най-силния европейски клубен турнир по баскетбол.

С това приключи и престоя на Александър Джорджевич начело на тима, като наставникът бе освободен от ръководството на "зелените" веднага след последния мач.

Джорджевич пое ПАО през миналото лято, и резултатите през сезона бяха задоволителни. В плейофите обаче испанският Лаборал Куча не остави шансове на гърците, и ги отстрани с 3-0 победи.

Панатинайкос все пак спечели Купата на Гърция този сезон, и зае второ място в редовния сезон в първенството, само с едно поражение, и с равни показатели с първия Олимпиакос.

Последният мач с Лаборал Куча пък бе и сбогуването на легендата Димитрис Диамантидис с турнира. Ветерънът вече обяви, че почти сигурно ще се пенсионира след края на настоящия сезон, и отпадането сега означава финален европейски двубой за него.

Диамантидис завършва с 2495 точки в кариерата си в Евролигата, и остава на шесто място във вечната ранглиста, и на 10-то по борби в нея.

За Лаборал Куча това е първи Файнъл 4 в Евролигата от 2008-ма насам, като съперник там ще бъде Фенербахче.

Единственият полуфиналист, който още не е ясен, е от двойката Локомотив Кубан-Барселона, която ще излъчи съперника на ЦСКА Москва в Берлин.

Финалната четворка е в немската столица от 13 до 15 май.