Изключителен сблъсък очаква гръцките баскетболни фенове, след като двата най-големи клуба в южната ни съседка си осигуриха участие във Финалната четворка на Евролигата, а там „зелени” и „червени” ще се срещнат в полуфинална битка.

Панатинайкос ще има възможност да се бори за четвърта европейска титла в последното десетилетие. Грандът от Атина надви за трети път италианския Монтепаски Сиена и ще гони пети триумф в Евролигата и четвърти под ръководството на треньора Желко Обрадович. ПАО спечели за последен път преди две години, когато бе домакин на Финалната четворка. Ако успее за пети път да вдигне трофея, ще се изравни с Варезе на третото място в историята на надпреварата. Реал Мадрид е начело с осем титли, а ЦСКА има шест в актива си.

Олимпиакос пък се завръща на най-високото ниво в баскетболния елит, след като се класира за финалите за първи път в последното десетилетие. Клубът от атинския квартал Пирея отстрани Реал Мадрид. „Червените” не бяха достигали Файнъл Фор от 1999-та година, когато играха в друг немски град Мюнхен. Олимпиакос успя да преодолее спадовете в играта си и взе виза за Берлин. С това класиране капитанът Тео Папалукас получи възможност за седми пореден път да се бори за титлата в Евролигата, след като предишните шест сезона носеше екипа на ЦСКА Москва. Никола Вуйчич и Йотам Халперин пък ще играя във пети Файнъл Фор, като предишните им участия бяха с Макаби Тел Авив.