Панатинайкос срещу ЦСКА Москва ще е финалът в Евролигата през 2007 година. Гръцкият тим се класира за битката за трофея в най-силния баскетболен турнир на Стария континент, след като победи Тау Керамика с 67:53. Така от два испански отбора, нито един не стигна до финала. Тау ще срещне Уникаха, победен по-рано от ЦСКА, в мача за третото място.

Панатинайкос, отборът домакин на Финалната четворка този сезон, имаше подкрепата на 20000 фанатични привърженици в Олимпийския комплекс в Атина. Считани за фаворити от първия ден на надпреварата, гърците доказаха, че наистина са един от двата най-добри отбора в тази кампания. Воденият от Желко Обрадович тим смачка ентусиазма на Тау Керамика още в началото, като за пет минути позволи на испанците само един кош и спечели първата част с 18:9. На почивката ПАО вече имаше аванс от 14 точки, който се оказа решаващ.

През второто полувреме Тау Керамика изравни играта, но така и не успя да намали пасива си. Сплитер, Ердоган и Скола опитаха всичко по силите си, но домакините просто не им оставиха възможност да се изявят.

Силен мач направи звездата на Панатинайкос Майк Батист, завършил с 15 точки и 12 борби. Сани Бечирович също добави 15 точки за успеха на „зелените”, а Шишкаускас реализира 11.

За Тау единствено Серкан Ердоган мина границата от 10 точки, като отбеляза 11. Тиаго Сплитер, Зоран Планинич и Кая Пекер добавиха по 7.

Финалът е в неделя.