В мач от група А на Евролигата Панатинайкос записа драматична победа със 77:76 срещу Монтепаски в предпоследния кръг на груповата фаза преди четвъртфиналите на турнира.

Гръцкият шампион запази шансовете си за класиране, като се нуждае от задължителна победа при гостуването си на Партизан в Белград, докато Монтепаски със сигурност се класира за следващата фаза на турнира, като италианците най-вероятно ще оглавят групата.

Майкъл Батист със своите 18 точки има голям принос за победата на ПАО, а много решаващ се оказа коша, който отбеляза Диамантидис от центъра на игрището в последната секунда на трета четвърт, като по този начин „детелините” поведоха с 62:61 преди последните 10 минути. Това бе единственият кош за Диамантидис в мача.

Василис Спанулис добави 13 точки за победата на Панатинайкос, а Шарунас Ясикевичус добави 12.

Много силен мач за Монтепаски направи Кристоф Лавринович, който отбеляза 12 точки, а най-резултатен за италианците бе Тортън с 19 точки.


В двубой от група С Реал Мадрид доста изненадващо записа втора загуба от Макаби Тел Авив. Този път в собствената си зала „Паласио Висталегре” „белия балет” отстъпи със 100:103 след едно продължение.

Редовното време на мача завърши 89:89, а в решаващите пет минути играчите на Макаби се оказаха с повече сили и успяха да победят с три точки своя съперник и излязоха начело в групата.

Фелипе Рейес бе обичайният лидер на своя отбор и отбеляза 21 точки и овладя 11 борби, докато Алекс Хервел добави 20 точки.

Теренс Морис от Макаби бе най-резултатен в срещата с 23 точки, а той овладя също така и 13 борби. По 16 точки добавиха Никола Вуйчич и Йотам Халперин.

Останалите резултати от Евролигата:

Жалгирис – Олимпиакос 52:61

Ефес Пилзен – Партизан 79:83