Отборът, който изхвърли Лукойл Академик от Еврокъп - Будучност Подгорица - тръгна силно и във втория етап от турнира - Топ 16.

Черногорският шампион се наложи срещу Триумф Люберци с 90:69, като българският национал Павлин Иванов остана на пейката за Будучност.

Първото полувреме бе много равностойно, и на почивката тимът от Подгорица водеше само с три точки - 47:44. В третия период обаче Будучност позволи на Триумф да реализира само девет точки, а спечели убедително и последната четвърт, за да вземе сериозна разлика.

Чедомир Витковац реализира 24 точки и взе 12 борби за Будучност, а Алекса Поповицдобави 17 точки, шест борби и четири асистенции. Тасамин Митчел вкара 20 точки за Триумф.

Другите два отбора в група I са Будивелник Киев и турския Банвит, като украинците победиха със 76:69.

Другият отбор от групата на Лукойл Академик, продължил в Топ 16 - Билбао Баскет - загуби у дома от чешкия Нимбурк с 83:85. На почивката резултатът бе равен, а Нимбурк взе десет точки аванс в третия период. Билбао изигра страхотна последна част, но така и не успя да стигне до победата на края.

В другия мач от група J Валентия победи ВЕФ Рига, в сряда, с 86:82, след 27 точки на Рафа Мартинес. Българският национал Ърл Роулънд бе най-резултатен за Рига, с 21 точки, като направи и девет асистенции и взе четири борби.

В останалите мачове от Топ 16:

Група К

Зиелона гора - Кахасол 76:67

Спартак Санкт Петербург - Локомотив Кубан 70:84

Галатасарай - Уникс Казан 74:80

Улм - Цървена звезда 95:100