Олимпиакос продължава да не се представя убедително, дори и след уволнението на българския национален селекционер Пини Гершон от треньорския пост. Гръцкият гранд отстъпи у дома със 67:75 от Макаби Тел Авив при дебюта на новия наставник Панайотис Янакис. Това бе и първи кръг от Топ 16 в Евролигата.

Американецът с български паспорт в Олимпиакос Родерик Блекни игра 16 минути, но не успя при нито един от четирите си опита за стрелба и се отчете само с една борба, една асистенция и две откраднати топки.

През първото полувреме двубоят в Пирея бе много равностоен и вървеше кош за кош, но след почивката домакините не бяха много убедителни и Макаби взе солиден аванс от 12 точки. Въпреки опита на Олимпиакос да се върне в мача и да стигне до обрат, силите на гърците не стигнаха за повече. Йотам Халперин и Терънс Морис реализираха по 16 точки за израелския отбор, а Лин Гриър от състава на Олимпиакос бе най-резултатен в мача с 26 точки.

Много трудности срещнаха испанските отбори, които играха днес, но въпреки това Реал Мадрид и Барселона спечелиха у дома. Реал Мадрид се наложи над Жалгирис с 88:85, а Барса надделя над сънародниците си от Уникаха с 64:62.

Изненадата поднесе Фенербахче Юлкер, който победи Арис с 96:88 като гост в Гърция. Монтепаски пък не остави шанс на Партизан и смачка сърбите със 71:54.