„Правилото е просто за всички: Трябва да спечелиш 3 мача, за да се класираш на Финалната четворка на Евролигата в Берлин и точно това е нашата задача”, заяви старши треньорът на гръцкия гранд Панатинайкос Желко Обрадович след загубата на ПАО като домакин на Монтепаски със 79:84 точки във втората среща от четвъртфиналните плейофи.

„Наистина вярвам, че тази вечер пропуснахме страхотен шанс да поведем с 2-0 в серията. Контролирахме мача, играхме добре, водехме с 16 точки и тогава просто спряхме да играем. Нормално е да се правят грешки или да се пропуска понякога, но тогава трябва по-добра защита. Особено срещу тим като Монтепаски, който се бори до последната секунда. Искам да благодаря на феновете. Сега имаме няколко дни за подготовка преди следващите срещи в Сиена”, коментира още Обрадович.

Наставникът на италианския Монтепаски Симоне Пианджиани пък каза: „Изпуснахме доста стрелби в началото на мача. Искам да подчертая, че играчите ми си бориха за честта си. Лавринович например не беше тренирал около месец и очаквахме той да е на терена само няколко минути. Показахме страхотен манталитет, когато изоставахме с 16 точки и то в подобна атмосфера. Състезателите ми вярваха, че може да обърнат двубоя и това се случи. Нищо не се знае в тази серия. Панатинайкос може да ни победи в Сиена, защото отборите са с изравнени сили.”

Резултатът в серията вече е 1-1 победи, а третият двубой е на 31-ви март в Италия. Файнъл Фор на Евролигата ще се проведе от 1-ви до 3-ти май в Германия.