Най-успешният баскетболен треньор в Европа Желко Обрадович ще се изправи със своя Фенербахче срещу Реал Мадрид - отбора, който направи шампион през 1995-а, на полуфиналите в Евролигата.

Двата полуфинала в най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол са на 15-и май, петък в Мадрид. От 19 часа българско време играят ЦСКА Москва и Олимпиакос, а от 22 часа Реал и Фенербахче.

Финалът в Евролигата е на 17-и май, неделя от 21 часа, а от 18 часа е спорът за бронзовите медали.

„Знаете, да, това е полуфинал в Евролигата, но все пак това е само един мач, баскетболен мач. Нищо друго...“, сподели Желко Обрадович дни преди Финалната четворка на Евролигата-

“Подготвяме се като за всеки друг мач, както правим в Еролигата и в турското първенство. Опитвам да обесня на играчите, че сме отбор, който вече показа характер и че получаваме голям шанс. Сещам се за сезона, в който Атина беше домакин на Финалната четворка и още от началото хората говореха как трябва да се класираме, а дори и да спечелим. Дали домакинството е предимство или не зависи от изхода на мача“, коментира още Обрадович и продължи:

„Тренирал съм Реал Мадрид. Знам колко хората там обичат баскетбола и че 20 години не са били шампиони. Със сигурност ще направят всички възможно да победят и то не само нас, но и евентуално на финала.“

“Този отбор с малки корекции опитва да спечели Евролигата вече четвърти сезон, а има и два финала зад себе си. От друга страна Фенербахче никога не е бил участник във Финална четворка, а само двама от играчите са играли на завършващия турнир“, сподели още Желко Обрадович.