Академик Бултекс 99 постигна четвърта победа в Балканската лига по баскетбол. Пловдивският баскетболен тим победи гостуващия Теута с 89:73 (19:25, 19:10, 20:15, 31:23), но успехът не дойде лесно и "студентите" успяха да се откъснат в последната четвърт. 
В първия мач между двата отбора Академик Бултекс 99 загуби с 3 точки след продължение, въпреки трудностите през първата част. Отборът, воден от Дарко Костич, показа, че е по-класния и заслужено се поздрави с крайния успех.

Мачът започна равностойно, но постепенно гостите взеха превес. Баскетболистите на пловдивския тим имаха проблеми със стрелбата и се озоваха в ролята на догонващи с 6 точки след първата четвърт. Във втората Академик Бултекс 99 успя да стопи пасива, благодарение на подобрената защита и добрата игра на Питър Олисемека в подкошието. С тройка на Николов 2.40 минути преди почивката домакините поведоха и успяха да вземат аванс от 3 точки след първата част.

Двубоят се изостри още повече в третата четвърт, в която двата отбора си размениха няколко бързи атаки, а Академик Бултекс 99 увеличи аванса си на 8 точки след 6 минути игра и тази разлика се запази преди последната решителна четвърт. В средата й домакините за пръв път поведоха с двуцифрена разлика от 10 точки след атрактивна комбинация между Бачев и Олсемека и забивка на нигериеца. Пловдивчани заиграха още по-добре и до края дори увеличиха аванса си.

Най-резултатни за победителите бяха Васил Бачев с 23 точки, от които 4 тройки, Александър Груев се отличи с 14 и Дайшон Найт с 12. Питър Олисемека отново записа "дабъл-дабъл" от 13 точки и 13 борби. 

За Теута се отличиха Коупс с 20 точки, Хисенаголи с 19 и Уилсън с 14.  Академик Бултекс 99 е лидер в класирането с 4 победи и 3 поражения.