България е получила много добра оценка за организацията на Европейското първенство по баскетбол за младежи в дивизия Б. Това разкри министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков след срещата си с президента на ФИБА Европа Олафур Рафънсон.

Най-важното е, че ние спечелихме домакинство на Европейското, което тече в момента. При победа ние ще получим това домакинство и в бъдеще, което е много важно, не само за спорта баскетбол, а и за България като престиж. Тази подкрепа, която срещаме от Европейската федерация, че окаже положително въздействие в следващите години върху баскетбола в България. Като правим такива състезания, ще можем да имаме и по-добри резултати. Много благодаря за подкрепата и отношението от страна на Европейската федерация по баскетбол. Оценката към българската федерация като домакин е много добра и мисля, че нещата се развиват много добре”, коментира Нейков и добави:

„Г-н Рафънсон наистина е с отлични впечатления от залата и каза, че е най-добрата в Европа. Това ни прави много щастливи, защото можем да посрещаме състезания от много висок ранг.”