Балкан загуби от израелския Апоел Галил Елион с 64:70 (15:22, 26:10, 3:22, 20:16) в мач от шестия кръг в група "А" на Балканската баскетболна лига за мъже. Поражението бе второ за ботевградчани от петте мача, които изиграха до момента и второ от същия съперник. За Апоел Галил Елион успехът е шести пореден, а тимът от Израел остава непобеден в надпреварата.

"Със сигурност загубихме мача в третата част. Вкарахме само 3 точки. Не успяхме да вземем правилно решение срещу тяхната мачъп зона. Това е кратко обяснение какво се случи. Първото полувреме направихме наистина много добра работа. Спазвахме плана, който имахме за мача. Затворихме всички техни стрелби. Бяхме готови за всичко, но определено, когато нещо ново се появи, ние се нуждаем от време, за да го прочетем и да ги накажем. Времето е само 20 минути. Това беше причината да загубим.

Второто полувреме те промениха защитата. Започнаха мачъп зона. Трябва добър прочит на тяхната защита. Трябва да движим топката правилно, да взимаме повече отговорност, да играем бърз баскетбол, да имаме отворени стрелби. Страдахме да намерим стрелби, а когато ги намерихме, не ги вкарвахме. Това е. Има и неща, които тряба да останат в съблекалнята.

Казах на момчетата, че каквото и да се е случило досега, ни предстои най-важния мач за тази 2021 година и това е мачът срещу Левски на 27 декември. Вероятно и за целия сезон. Може би после ще има и други важни мачове през сезона. Ще се подготвим. Те имат почивен ден и след това ще имаме добра подготовка за Левски. Те имат много добър състав, може би малко играчи, но качествени", заяви Видич.