Френският национал Нандо де Коло изигра отлично Европейско първенство през лятото, и заедно с Тони Паркър и останалите си съотборници стигна финал в Литва. Добрите изяви на гарда продължиха и за клубния му тим Валенсия, с който той пристигна днес в София, за мач срещу Лукойл Академик. Срещата от група D е във вторник от 18 часа в „Армеец Арена“.

Валенсия има една загуба – от АСВЕЛ – и една победа срещу Остенде – дотук в групата, докато Лукойл е лидер с две победи.

„Мисля, че Лукойл Академик е добър отбор. Както всички отбори в групата. Трябва да се подготвим за битка утре. Играем като гости, затова трябва да сме готови за всичко,“ коментира Де Коло на Летище София.

За представянето на Валенсия дотук в Еврокъп, французинът отчете:„Не играхме нашата игра срещу АСВЕЛ. Сега играем по-добре. Трябва да играем цял мач силно в защита, да си подаваме в нападение, и всичко ще върви добре.“

„Справяме се с добре с отсъствието на контузените играчи. Опитваме се да се справим с това като отбор, да сме задружни, да си помагаме както можем,“ добави той, признавайки, че все пак Виктор Клавер, Витор Фаверани и Ей Джей Огилви липсват на състава.

„Това е първото ми посещение в България,“ набързо добави той.

24-годишният стрелец изобщо не се съмнява, че Валенсия ще излезе от група D:„Разбира се, че мисля, че ще продължим напред. Направихме една грешка наистина срещу АСВЕЛ, но сега сме по-добри, и трябва да продължаваме така.“

За сблъсъците с френския АСВЕЛ, където играят много негови сънародници и приятели, Нандо също не се поколеба:„Няма значение, че трябва да излизам срещу отбор от родината ми. Отбор като всеки друг.“

Звездата на Валенсия Тиаго Сплитер вероятно ще напусне съвсем скоро отбора, за да се присъедини към Сан Антонио Спърс в НБА, но все още в съблекалнята не се говори за това. „Засега той е тук, играем с него. Ще видим какво ще стане. Той е много добро попълнение за нашия отбор, особено в този момент, в който имаме много контузени,“ завърши Де Коло.