Кемба Уокър, който години наред бе един от най-добрите гардове в НБА, ще подпише с Олимпия Милано, за да помогне на отбора за остатъка от сезона в Евролигата и в първенството на Италия. 32-годишният баскетболист е четирикратен участник в Мача на звездите, а за последно игра в Далас Маверикс по-рано този сезон - редом до словенската суперзвезда Лука Дончич.
 
Американецът е уточнил личните си условия, като остава единствено да премине медицинските тестове, за да подпише договора си с миланския клуб. Tреньор на италианците е Еторе Месина - едно от най-големите имена в европейския баскетбол, но и с опит в НБА, където работи в Лос Анджелис Лейкърс и Сан Антонио Спърс като помощник.
 
Уокър има 750 мача в редовния сезон на Асоциацията със средни показатели от 19.3 точки, 5.3 асистенции и 1.2 отнети топки. Ако всичко бъде наред, той ще се превърне в едно от най-големите имена, играли в най-силния турнир на Стария континент.
 
Кемба е и двукратен носител на наградата за спортсменство в НБА, а също така може да се похвали и с титла от колежанското първенство с Кънектикът.
 
Олимпия е близо до дъното на класирането в Евролигата - на предпоследното седемнадесето място с 6 победи в 19 мача до момента.