Женският баскетболен отбор на Монтана най-вероятно ще играе през новия сезон в Адриатическата лига, обяви кметът на града Златко Живков. 

Той добави, че като традиционен спорт в града, женският баскетбол трябва да има надграждане, а това в България няма как да стане предвид намаляващата се единствена лига.

Живков, който е бивш футболист, говори и за инфраструктурата в града, както и в страната. Според него, България е в парадоксална ситуация, тъй като цялата страна разполага с един стадион, който може да отговори на някакви критерии. Така че примери от Белгия и Холандия не са приложими за нашата страна и приемането на лицензирането с компромиси е просто задължително.

"Ако се изпълнят критериите, в България ще трябва да се играе на не повече от 4 стадиона. Ние в Монтана имаме изготвен проект за нашия стадион, който е вече в Министерството на спорта. Той касае полагането на нови трибуни и осветление, а отделно от това имаме идея и за смяна на тревното покритие. Работим и по обновяването на спортните зали, защото и волейболният отбор, и баскетболният са първенци и ще играят в Европа. Но смятам, че тези морално остарели зали ще ги оправим и няма да се изложим", каза още Златко Живков.