Българската звезда на Олимпиакос Александър Везенков изигра поредния си силен мач с екипа на „червено-белите“ в Евролигата. Българският национал записа дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби при победата над АСВЕЛ Вильорбан с 94:80 в двубой от програмата на 32-рия кръг, който се проведе снощи.

С успеха грандът от Пирея си подпечата домакинско предимство в плейофите на най-силния турнир на Стария континент, а след мача Везенков остана изключително горд от факта, че отборът е надхвърлил дори собствените си очаквания за настоящия сезон.

„Много сме щастливи от победата, защото по този начин си осигурихме домакинско предимство в плейофите. Голямата ни цел преди сезона беше да попаднем сред най-добрите осем, но сега сме изключително горди от факта, че се класирахме в топ 4. Знаем, че това не беше най-добрият ни мач. Получихме 80 точки, което е твърде много. В нападение обаче се представихме много силно - раздавахме топката и играхме добре. В крайна сметка победата е единственото нещо, което взимаме с нас. Срещу Монако бяхме ужасни, просто не се появихме на терена. Не бяхме достатъчно агресивни, но днес се поправихме и се възползвахме от силните си страни. Този отбор ме прави много радостен“, заяви Везенков, който бе избран и за Играч на мача.

На 1 април Везенков и компания се изправят срещу лидера в класирането Барселона в последния си двубой от редовния сезон на Евролигата.