Олимпиакос разгроми със 101:73 вечния враг Панатинайкос в мач от поредния кръг на Евролигата, а българският национал Александър Везенков бе най-резултатен за победителите с 16 точки.

Домакините нанизаха 100 точки в коша на съперника си за пръв път през този век, като за това спомогна отличната им игра през целия мач, но най-вече в първата четвърт, която те спечелиха с 38:13.

В началните минути Везенков направи две бързи нарушения и седна на пейката, където остана практически до края на първите 20 минути. На полувремето Олимпиакос водеше с 25 точки при 58:33, но серия от 13:2 в началото на третия период позволи на Панатинайкос да стопи пасива до 14 точки при 60:46.

Тогава обаче дойде моментът на Везенков, който на бърза ръка вкара няколко поредни коша и Олимпиакос отново се върна на аванс от над 20 точки. В началото последния период разликата премина 30 точки и до края срещата просто се доигра за радост на пълните почти до краен предел трибуни на "Двореца на мира и приятелството" в Пирея.

Везенков завърши двубоя с показатели от 16 точки, като вкара 7 от 8-те си стрелби от игра, 5 борби и 2 откраднати топки. 16 точки за победителите вкара и Костас Слукас, а с по 13 завършиха Мустафа Фал, Хасан Мартин и Костас Папаниколау.

За Панатинайкос Дарил Мейкън реализира 23 точки, а с 18 остана Йоргос Папаянис.

В класирането в Евролигата Олимпиакос е на четвърто място със 17 победи и 8 загуби. Панатинайкос е на последното 15-о място с 6 успеха и 17 поражения.