Олимпиакос победи като гост Макаби Тел Авив с 89:87 (13:18, 20:22, 19:15, 21:18, 16:14) след продължение в мач от 19-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. Редовното време завърши наравно 73:73.

Българският национал Александър Везенков се появи в игра като резерва в края на първата част, остана на игрището близо 28 минути и се отличи с 8 точки, 7 борби, 1 асистенция и 1 отнета топка.

За Олимпиакос това беше трети пореден успех и шести като гост от началото на сезона. Тимът е с баланс от 10-8 и заема осмо място в класирането, а Макаби е на 13-та позиция с баланс 8-11 и с второ поражение от Олимпиакос този сезон.

За победителите Костас Слукас приключи с 21 точки и 11 асистенции, Янулис Ларенцакис отбеляза 13точки, а Йоргос Принтезис - 12.

Скоти Уилбекин беше най-добър за Макаби Тел Авив с 25 точки, Илайджа Брайънт добави 15 и 6 борби.

Слукас вкара два наказателни удара две секунди преди края, за да прати мача в продължение, а Брайънт пропусна тройка за Макаби с финалната сирена.

"Беше много трудно. Треньорът, разбира се, помогна, но и нашият играч на позиция 1. Той взе правилните решения. Всички помогнаха - момчетата, които влязоха от пейката, момчетата, които играха по-малко, момчетата, които не играха много добре - като мен днес. Така че всички помогнаха на отбора да постигне тази голяма победа и тя ще бъде още по-голяма, ако победим Вильорбан в петък. Това е много тежко гостуване, Макаби е наистина добър отбор. И ние сме много щастливи, че спечелихме този двубой", каза Везенков след мача.