Два от отборите в най-добра форма в баскетболната Евролига си дават среща. Баскония приема Олимпиакос с Александър Везенков в състава си, а срещата може да наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 2 от 21:30 часа тази вечер.

Баскония стартира с три победи тазгодишното издание на най-силния европейски клубен турнир. Момчетата на Хоан Пенароя почнаха с визита на Валенсия, спечелена с 81:71, а впоследствие се разправиха и със сръбските грандове Партизан и Цървена звезда.

„Гробарите“ загубиха с 96:103 гостуването си във „Фернандо Буеска Арена“, а съпротивата на „звездашите“ стигна едва за загуба със 75:92.

Гръцкият тим също е с три последователни победи от три двубоя в Евролигата. Тимът от Атина взе скалповете пък на испанските колоси Барселона и Реал Мадрид. И каталунците, и мадридчани бяха сломени на испанска земя. Освен тях, жертва на Везенков и компания падна и литовският Жалгирис, но в Гърция.

Отборът от Пирея засега върви без грешка и в гръцкото първенство, където има две победи – над Аполон и Перистери, и оглавява класирането.