Българският баскетболист Александър Везенков е убеден, че неговият Олимпиакос ще получи сериозна подкрепа от трибуните на „Щарк Арена“ в Белград, където тази вечер тимът излиза срещу турския Анадолу Ефес в първия полуфинал на Евролигата. Двубоят е от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 1

„Знаем, че ще имаме подкрепа от феновете и половината зала ще бъде червена. Очакваме с нетърпение да играем пред нашите привърженици и сме доволни, че това ще се случи“, заяви Везенков в сръбската столица.

Старши треньорът на гръцкия гранд Йоргос Барцокас пък бе категоричен, че иска състезателите му да се концентрират върху себе си.

„Трябва да играем със самочувствие, да играем за клуба и за града си. Да се насладим на момента. Понякога е рядкост да стигнеш до тази позиция и да играеш във Финалната четворка и за титлата. Не трябва да преувеличаваме нищо, а да се насладим на тази възможност“, каза Барцокас.

„Изправяме се срещу настоящия шампион, а това говори много. Анадолу Ефес е много добър, силен отбор. Има много талантливи състезатели. Определено ни чака труден двубой, но това е Финалната четворка и всяка среща ще бъде трудна. Ние трябва да се преборим, да си свършим работата на терена“, добави баскетболистът на Олимпиакос Костас Папаниколау.