ЦСКА Москва се присъедини към Фенербахче на Финалната четворка на Евролигата, след като победи Баскония като гост с 90:88.

Така руският колос спечели четвъртфиналната серия с 3-0 победи.

Отново обаче съдиите оставиха горчив привкус за успеха на ЦСКА, за страничните наблюдатели, след като взеха решителни отсъждания в полза на московчани.

В първите две срещи в Русия също имаше грешки, които наклониха везните към ЦСКА, за две минимални победи.

Фенербахче на Финална четворка с историческо постижение

На два пъти в мача в Испания реферите трябваше да се намесват и да разтървават играчите, които за малко да стигнат до бой.

Двубоят бе много равностоен през цялото време, като Баскония пропусна няколко отлични възможности да вземе добра преднина. Топреализаторите на тима Шейн Ларкин и Родриг Бобуа обаче разочароваха много, като вторият завърши едва с 4 точки и излезе в последните важни минути с пет фаула.

Ларкин имаше две точки до финалните моменти, в които наниза бързи тройки и върна Баскония в мача, след като ЦСКА се откъсна за първи път с по-сериозен аванс.

Испанците бяха само на две точки зад съперника, а руският тим направи грешки в последните 5 секунди, с които даде шанс за последен победен изстрел на домакините.

Адам Ханга обаче го пропусна, а реферите като че ли пропуснаха да видят нарушение срещу него на Кайл Хайнс, за да си тръгне ЦСКА с победата от Витория.

Кори Хигинс изигра силен мач за гостите с 21 точки, а 19 за Баскония реализира Торнике Шенгелия.

На Финалната четворка ЦСКА чака Олимпиакос или Ефес. Турнирът е в Истанбул от 19 до 21 май.

Плейофите в Евролигата гледай на живо в програмите на Mtel Sport 1 и 2!