Олимпиакос с Александър Везенков посреща Цървена звезда в предпоследния кръг на Евролигата за 2022 г. Двубоят е тази вечер от 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 1.
 
Гръцките шампиони нямат проблеми на домашен терен, където спечелиха четири мача поред с обща разлика от 112 точки. Олимпиакос има и най-доброто нападение през този сезон в Евролигата (86.4 точки средно на мач), а е и №1 по асистенции (средно по 22.3 на мач). 
 
В същото време затъналият в дългове Цървена звезда дели седмото място с показатели 7-7, но представянето им дотук е мъчително. „Звездашите” имаха пет поредни загуби навън преди да надиграят абсолютните аутсайдери АЛБА (88:84), а при последното си „гостуване” излъгаха Партизан със 76:73. Цървена звезда е под специален мониторинг от Евролигата заради просрочени задължения към играчи, поради което нямат право да регистрират нови състезатели. Затова аржентинецът Факундо Кампасо, подписал в понеделник, може да играе само в Адриатическата лига, но не и в този турнир. 
 
След 14 кръга от началото на сезона в Евролигата, изравняването на силите е невероятно. Три отбора делят първото място във временното класиране, следвани от Олимпиакос, който изпусна шанса да се присъедини към тях след глупавата загуба със 75:77 от АСВЕЛ, в която пропиляха 21 точки аванс.