Барселона победи Анадолу Ефес като домакин с 89:78. По този начин Барселона запази шансове за влизане в първата осмица, даващо право за участие в следващия етап на Евролигата. Това бе втора и последна среща между двата отбора в тази фаза - първата среща бе драматично спечелена от Анадолу с 72:68.

Гостите започнаха силно срещата и след изиграването на по-малко от 90 секунди Анадолу имаха аванс от 7:2. Новият в редиците на Барса Фаверани направи блестящо включване от пейката, вкара 7 точки и спомогна неговия тим да обърне и да спечели първата четвърт - 16:15 за испанците.

Колебливата игра на Барселона продължи и през втората четвърт, в която двата отбора си отбелязаха общо 9 тройки. Надстрелването бе спечелено от Анадолу, които се оттеглиха на почивката с точка аванс - 34:33.

След паузата Барса вдигна оборотите, засили защитата и това даде резултат. Фаверани продължи с вдъхновената игра, а Наваро, Долман и Клавер отбелязаха в ключови моменти, допринасяйки за 30-те точки за Барса в частта.

Преднината на Барселона не отказа Анадолу, които направиха всичко по силите си да са близо до испанците и да атакуват спечелването на мача. Копонен и Клавер направиха уникална четвърт и именно те бяха с най-голяма заслуга да не допуснат Анадолу да направи сензацията и да обърне. Копонен вкара осем поредни точки и завърши с общо 14 в последната четвърт, а тройка на Клавер 46 секунди преди края сложи точка на спора.

Така Барселона се изкачи до деветото място във временното класиране и изпревари Анадолу, смъквайки ги на десето място.

Най-добър за "каталунците" бе Петери Копонен със своите 20 точки, а новото попълнение Витор Фаверани, завърши с 18 точки за 26 минути игра. Виктор Клавер бе другият играч от състава на испанците, завършил с двуцифрен актив - 15 точки. Александър Везенков не очарова и за 11 минути игра не успя да отбележи. За Анадолу Брендъл Пол се отчете с 25 точки.

Следващата среща на Барселона е гостуване на Панатинайкос, а Анадолу домакинства на Дарушафака.