Баскетболистът на Бруклин Нетс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Кевин Дюрант заяви, че уважава много Евролигата и е фен на мачовете от най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол, но не смята, че някога ще играе в това състезание. Преди време Дюрант бе споменал, че би иска да играе един последен сезон в Европа и по-специално в Барселона преди да прекрати кариерата си.

„Тогава бях развълнуван. Тъкмо бяхме спечелили титла и аз играех страхотно. Изпитвам голямо уважение към Евролигата, имам приятели, които играят там и обичам да гледам мачовете, но не мисля, че ще се случи да играя там. Но звучеше добре, когато го казах“, обясни Дюрант, цитиран от изданието eurohoops.net.

Пред април Кевин Дюрант наблюдава две от срещите от плейофа между Олимпиакос и Монако в Евролигата, тъй като в отбора на Монако играе неговият бивш съотборник и приятел Майк Джеймс. Тогава Дюрант изрази възхищението си от атмосферата в Гърция на решителния пети двубой от серията.

Попитан за Барселона, американският баскетболист отговори: „Никола Миротич не е ли там? В Барселона? Не познавам много хора там. Опитвам се да следя мачовете на Майк Джеймс. Казвам на доста хора, че трябва да пробват и там, заедно с опитите да стигнат до НБА. Това е втората най-добра лига в света.“

 

БТА / Автор: Кремена Младенова