Желко Обрадович и неговия Фенербахче победиха Панатинайкос като домакин с 84:63 в среща от 18-ия кръг на Евролигата. Победата изпрати "фенерите" на петото място във временното класиране, а Панатинайкос са шести преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Срещата протече при тотална доминация на домакините. Силна първа четвърт донесе 11 точки аванс на Фенербахче. Луиджи Датоме разсипа Панатинайкос със своите три тройки и общо 11 точки в първите десет минути, а Ян Весели бе стопроцентов в стрелбата от игра. За Панатинайкос Крис Сингълтън единствен държеше ниво и завърши частта с 10 точки.

Импулсът в играта на Фенербахче продължи и във вторите десет минути. Ахмет Дювериоглу и Джеймс Нънали разтърсиха коша на Панатинайкос с чудесни забивки, а авансът се покачи на 20 точки. В оставащите минути гърците влязоха в релси и се оттеглиха на почивката с 16 пасив - 44:28 в полза на домакините.

Панатинайкос спечели третата четвърт и стопи аванса на Фенербахче, но само с една точка. В тази част преднината на турския тим премина границата от 20. Последваха силни минути на Панатинайкос и след серия от 13:6 двата тима се отеглиха при 60:45 за домакините.

Убийствената стрелба на Датоме и силният старт на последните десет минути прекършиха надеждите на Панатинайкос. След десетте безответни точки за Фенербахче мачът се доиграваше.

Ян Весели бе най-резултатен за Фенербахче с 19 точки, а с 15 се отчете Ахмет Дювериоглу. 25-те точки на Майк Джеймс бяха единственото хубаво нещо в играта на Панатинайкос.

В следващия кръг Фенербахче гостува на Уникс Казан, а Панатинайкос е домакин на Барселона.