Воденият от легендарния Желко Обрадович Фенербахче победи драматично при домакинството си Олимпиакос с 67:64 в среща от 23-ия кръг на Евролигата.

Срещата протече с множество размени на водачеството, а защитата бе ключова за успеха на "фенерите".

Олимпиакос започна силно със серия от 7 безответни точки. Постепенно домакините взеха инициативата в свои ръце и след 12 минути игра успяха да поведат.

Резултатът на почивката бе в полза на Фенербахче, а Богдан Богданович бе баскетболистът, правещ разликата между двата отбора. Силна защита и успешна стрелба от зоната на трите точки донесе солиден аванс на Олимпиакос в края на третата четвърт.

Подпомогнати от препълнената Юлкер Спортс Арена, Фенербахче намери себе си и 4 минути преди края излезе отново напред в резултата. В крайна сметка турският отбор не изпусна водачеството и победи Олимпиакос.

Богдан Богданович и Луиджи Датоме бяха единствените за домакините, завършили с двуцифрен актив от точки - 27 за Богданович и 17 за Датоме.

За Олимпиакос Ерик Грийн се отчете с 17, а Костас Папаниколау приключи мача с 13 точки и 8 борби.

Загубата на Олимпиакос не доведе до разместване в класирането. Те запазиха третото място с 16 победи и 7 загуби, а Фенербахче е една позиция под гръцкия тим с 15 победи и 8 загуби.