Предводителят на гръцкия Олимпиакос - Йоргос Барцокас, говори пред популярно предаване за периода си на треньор в Барселона и солидният сезон, който прави българинът Александър Везенков с екипа на гръцкия гранд. Барцокас похвали сериозно Везенков за всичко, което прави за тима от Пирея през тази кампания.

„Направих грешки. Имах възможността да живея във фантастичен град като Барселона, да съм треньор на фантастичен отбор, да доведа семейството си с мен и да бъдем заедно“, разказа 57-годишният специалист в програмата на DAZN - 'The Coaching Experience'.

„Беше все едно да съм в рая. Но краят беше като депресия за мен“, изтъкна Барцокас. Гръцкият треньор пристигна в Барселона през лятото на 2016 година след успешен предстои в руския Локомотив Кубан, с който участва във Финалната четворка на Евролигата. Сезонът с каталунския тим обаче не се разви според очакванията и Барцокас трябваше да се раздели с Барселона през лятото на 2017 година.

При каталунците, по времето на Йоргос Барцокас, Везенков получаваше малко игрово време и имаше непостоянна роля в състава, но сега е сред лидерите на Олимпиакос.

„Той прави отличен сезон“, заяви Барцокас по повод българинът, който е фаворит за отличието за Най-полезен състезател тази година в Евролигата.

„Саша направи отличен сезон и миналата година, но тази е още по-добре. Не само заради статистиката му, но заради влиянието му върху играта ни“, добави старши треньорът на гръцкия Олимпиакос, който е лидер във временното класиране в Евролигата.