Балкан започва с домакинство участието си във ФИБА Къп през този сезон. "Зелените" стартират в турнира на 18 октомври, когато посрещат у дома победителя от квалификационен турнир F, където са Егис Кьорменд (Унгария), Бней Херцлия (Израел) и Анортозис (Кипър).

Седмица по-късно баскетболистите на Петър Златанович ще имат визита на унгарския Алба Фехервар, а на 1 ноември приемат португалския Спортинг.

На 8 ноември Балкан гостува на влезлия от квалификациите тим, след седмица ще е домакин на Алба Фехервар, а в последния си мач от групите ще гостува на Спортинг на 22 ноември.

В същото време Черноморец научи програмата си в квалификациите на ФИБА Къп. Тимът ще почива на старта на турнира във Финландия, който ще се проведе в началото на следващия месец.

На 3 октомври един срещу друг ще се изправят първо съперниците на българския вицешампион – домакинът Катая Баскет и Бурос Баскет.

Първият двубой на Черноморец е на 4 октомври срещу финланския тим, а 24 часа по-късно баскетболистите на Васил Евтимов ще срещнат и отбора от Швеция.

Само победителят получава квота за редовния сезон на ФИБА Къп. Същестува обаче голям шанс и повече от един тим от даден турнир да влезе в групите, ако някои от отборите, сигурни за тях, се класират за редовния сезон в Шампионска лига.