Старши треньорът на Балкан Тони Дечев заяви, че е доволен от победата над Керавнос. Снощи баскетболният шампион на България постигна трети пореден успех в група "Д" на европейския клубен турнир за Купата на ФИБА Европа. Пред своя публика играчите на Тони Дечев спечелиха срещу Керавнос (Кипър) след продължение с 85:76 (19:17, 18:18, 21:13, 13:23, 14:5). Редовното време завърши 71:71.

"Емоциите са твърде големи. Знаехме, че ще бъде труден мач. Керавнос е доста добър отбор. Първата ни задача днес бе да покажем мъжество и характер, да имаме дисциплина и отговорност и, естествено, да намерим екстра усилия, за да можем да компенсираме липсите, които имаме. Поздравявам момчетата първо, че направиха точно това. И второ ги поздравявам, че спечелихме мача. Ние то спечелихме този мач два пъти. Да, имаме още своите слабости. Днес обаче тези слабости ще ги отдадем на многото време, които играчите бяха на полето, на проблемите с фаловете - някои момчета просто не можаха да влязат в мача и не можаха да помогнат по никакъв начин", каза Дечев след двубоя.

"Съжалявам, но освен да бъдеш баскетболист, трябва да бъдеш и мъжкар и да имаш психика, за да можеш да играеш на такова ниво. Всички видяха, че мачът бе много труден. Но така победата е много по-сладка и е много, много важна. Никос Дипларос игра 43 минути, което в днешно време е недопустимо, но все още е възможно по нашите ширини. На няколко пъти исках да му дам почивка, но той не пожела. Първото полувреме се справяхме много добре, когато на полето бе Илиян. Много ни помага, момчето, с агресията и с това, да даде минути за отдих на играчите, които трябва да почиват, особено в тази ротация", добави той.

"Захариев беше болен и аз дори си мислех, ме ще играе пет-шест минути, за да помогне, но просто се вижда, че неговото тяло в защита действа по друг начин. За Фостър и за Суарес нямам никакво обяснение за днешното им представяне, не можаха по никакъв начин да влязат в мача и да помогнат на отбора. Всеки мач е важен, но този беше много важен. Мисля, че ако успеем да бием Левице, ще сме направили голяма крачка за едно от първите две места. Смятам, че Керавнос няма да сбърка в останалите си срещи", каза още Тони Дечев.

Баскетболистът Павлин Иванов каза, че всички играчи са показали характер по пътя към победата.

"В края на редовното време ни падна концентрацията. Имаше играчи, които бяха на полето повече от 35 минути, имаше и такива, които са болни, като Ицо Захариев, но днес той стисна зъби и без тренировка и даде всичко от себе си. В продължението именно характерът на всички беше причината да спечелим срещата. Първо мислим за мача в неделя срещу Левски. Досега в кариерата си никога не съм започвал в НБЛ с две загуби. Със сигурност трябва да излезем ида покажем друго лице. Що се отнася до мача с Левице, мисля, че ни очаква също много тежък мач. Защото в първата среща, в която ги победихме, те бяха без най-добрия си гард, а общо взето той е моторът на отбора. И ще покажат различна игра от тази, които имаха в Левице", каза Иванов.