Рилски спортист допусна загуба като домакин с 81-85 от руския Енисей в първи двубой от груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.

Йордан Бозов отбеляза най-много за българите - 21 точки. Джеръл Симънс добави 15 точки, а Евън Бройнсма и Келвин Паркър по 13.

Най-резултатен за руския тим беше Малик Уейнс с 20 точки, а Франк Илегар завърши със 17 точки и 9 борби.

През първите две части разликата в резултата между двата отбора се движеше в рамките на две-три точки.

В началото на второто полувреме Енисей достигна до най-голямата разлика в своя полза – 39:47. Българите бързо наваксаха и стигнаха до обрат, но няколко пропуска до края на частта им костваха да изостанат с нови 4 точки (61:65).

Нашите започнаха добре последната четвърт, но пропиляха няколко добри възможности и позволиха на съперника да обърне три минути преди края.

До последния сигнал възпитаниците на Людмил Хаджисотиров не успяха да поведат и в крайна сметка допуснаха загуба с 4 точки разлика (81:85).

"Играхме много добре през по-голямата част от мача. Успяхме да лимитираме доста от силните им страни, но индивидуалната класа на някои от техните играчи се оказа решаваща. Искам да поздравя момчетата, защото играха здраво, като равен с равен, независимо, че срещу себе си имаха отбор с 10 пъти по-голям бюджет и който играе в едно от най-силните първенства в Европа", коментира старши треньорът на домакините Людмил Хаджисотиров пред БНТ.

В следващия кръг Рилски спортист гостува на СИгал Прищина (Косово) на 26 октомври.