Отборът на Рилски спортист спечели бронзовия медал в Балканската лига по баскетбол. В спора за третото място домакините на Финалната четворка от Самоков се наложиха с 92:79 (16:26, 22:16, 18:18, 21:17, 15:2) след продължение срещу македонския Блокотехна Гевгелия.

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров бяха в ролята на догонващи през почти цялото време на мача, като имаха водачество единствено в самото начало на мача, първите минути на второто полувреме и за един момент в четвъртата част, но в никой от тях авансът им не бе по-голям от две точки.

Чак в добавеното време Рилецо успя да се откъсне решително пред съперника си, като това стана след серия от 9:0 точки в първите 3,5 минути на продължението.
Мартин Маринов бе най-резултатен за Рилски спортист с 25 точки. Травис Тейлър направи "дабъл-дабъл" от 18 точки и 11 борби, а Дерек Райт добави 12 точки за победата.
За Блокотехна Данило Миятович реализира 31 точки, а с 16 се отчети Марян Младенович.

По-късно днес е и финалът в турнира, като един срещу друг се изправят отборите на Левски Лукойл и косовския Башкими. Срещата започва в 18:30 в "Арена Самоков".