Отборът на Парма Перм надигра по категоричен начин носителя на Купата на България Рилски спортист с крайното 90:61 в зала „Арена Ботевград“, за да прескочи осминафиналната фаза на турнира ФИБ Къп. Руснаците наложиха тотална доминация и така в четвъртък от 21:00 Балкан и Парма ще спорят за място във Финалната четворка на надпреварата, като срещата отново ще се играе на територията на ботевградчани.

Баскетболистите на руския Парма започнаха изключително силно двубоя и набързо стигнаха до комфортен аванс от 9 точки преди втората четвърт-29-20.

В началото на вторите десет минути самоковци заиграха по-добре и успяха да свалят пасива си, но това бе за кратко. Руснаците вдигнаха незабавно оборотите в играта си и активът им отново започна да расте, а почивката дойде при 48-35.

През второто полувреме играчите от Перм продължиха с добрите си изяви, а разликата продължи да расте и преди последната част вече бе 25 точки- 70-45.

В последната част играчите ни дадоха всичко от себе си за да стопят пасива си, но руснаците не позволиха това да се случи и се класираха по категоричен начин за следващия етап от надпреварата.

Адас Юскевичиус завърши с най-много за Парма - 18 точки, Марекс Мейерис добави 10 точки и 10 борби, а трима играчи записаха по 9 точки - Максим Григориев, Марсел Понитка и Борис Савович. За Рилски спортист Алекс Симеонов бе най-резултатен с 15 точки, Николас Карвачо добави 12 точки и 9 борби, а Тихомир Желев наниза 11 точки.

РИЛСКИ СПОРТИСТ: Брендън Браун, Павлин Иванов, Мирослав Васов, Алекс Симеонов, Николас Карвачо

ПАРМА: Марсел Понитка, Адам Юскевичиус, Борис Савович, Ейгирдас Зукаускус, Владимир Ивлев