Лукойл Академик постигна третата си победа в три срещи в група "F" на турнира за купата на ФИБА Европа.

В столичната зала "Универсиада" българският шампион спечели като домакин срещу Приевидза (Словакия) с 90:75 (26:14, 16:28, 29:20, 19:13). Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме на двубоя, но през цялата втора половина Лукойл имаше превъзходство и се поздрави със заслужена победа. Лукойл Академик започна силно срещата, а българският тим направи серия от 15:1 и взе аванс от 16 точки в края на първата четвърт.

Във втората част гостите се възползваха от отпускането в състава на Лукойл и изравниха резултата до 42:42 след изиграването на първите 20 минути. В третия период българският шампион си върна аванса след силна серия от 11:2 след три тройки на Дани Гибсън. В последната част Лукойл наложи пълно превъзходство и увеличи аванса си на над 15 точки, за да стигне до крайния успех в срещата. Най-резултатен за успеха на "студентите" с 21 точки е Дани Гибсън, а 19 точки реализира неговият съотборник Максим Корниенко.

Христо Захариев завърши с 11 точки, докато Стив Зак добави още 10 точки и 9 овладени топки по кошовете. Игор Марич отбеляза 16 точки в актива на гостите. Рихард Кьорнер добави още 14 точки. "Статистиката е за загубилите. Под емоции и само от числа, няма смисъл да правим изводи.

Спечелихме три части от двубоя и 15 точки преднина наистина е добре", заяви след двубоя старши треньорът на Лукойл - Тони Дечев. Лукойл Академик е единственият отбор с три успеха и нито загуба в групата. В четвъртия кръг от турнира за купата на ФИБА, на 9 ноември, Лукойл гостува на Бней Херцлия./БТА