Левски допусна поредно поражение в мач от Адриатическата лига, което беше и 21-во от старта на турнира.

В столичната зала "Универсиада" шампионите на България приеха босненския Игокеа и отстъпиха с резултат 77:92. Силите на "сините"  баскетболисти се бореха до средата на втората част, когато гостите направиха добра серия и до края водеха в резултата. 

Така "сините" остават с баланс 1-22 и на последно място, а Игокеа е 12-о място с 8 успеха и 15 поражения. Следващата седмица Левски ще приеме в София МЗТ Скопие.

В началото на двубоя момчетата на Тити Папазов играха отлично и често водеха в резултата, като това продължи до средата на втората част. 

Тогава гостите направиха серия от 16:1 и се откъснаха напред с 13 точки, преди Алекс Симеонов да отбележи три наказателни удара, с които да фиксира резултата за първото полувреме - 47:37 в полза на Игокеа.

В третата четвърт гостите поддържаха преднината си от около 10 точки, а малко след началото на последната вкараха четири поредни тройки и тотално отказаха "сините". 

Все пак мачът завърши със серия от 12:0 за Левски и разликата падна, а за цялата последна част и двата отбора не направиха нито едно нарушение.

Най-резултатен за българите бе капитанът Павел Иванов с 28 точки, а Алекс Симеонов се отчете с 21. Левскарите пък бяха без Васил Евтимов, който отсъства по лични дела, и Митко Ангелов, който има лека контузия и е пазен за мача с Черно море в четвъртък.

За гостите над всички бе Брейди Хеслип, който завърши с 35 точки.