Отборът на Академик Пловдив загуби от косовския Сигал Прищина със 74:78 (10:15, 22:21, 21:18, 21:24) в мач от шестия кръг в група "В" на Балканската баскетболна лига за мъже. За Академик поражението бе четвърто от девет изиграни мача до момента, но отборът остава лидер във временното класиране в групата.

Тимът на Сигал Прищина постигна пета победа и втора последователна на българска земя след като само преди два дни надви драматично с 1 точка Берое в Стара Загора. Косовският отбор има и две загуби в актива си и заема втората позиция в подреждането.

Гостите започнаха по-уверено и поведоха с 5 точки след първите 10 минути. Баскетболистите на Сигал Прищина задържаха аванс от 4 до почивката, която дойде при 36:32 в тяхна полза. Нито един от двата тима не се откъсна сериозно напред, а преди последната четвърт косовският тим имаше само точка аванс - 54:53. Домакините се възползваха от своите шансове и обърнаха до 59:56 седем минути преди края, но не успяха да удържат крайния успех. Пловдивчани превъзхождаха противника в борбата под коша, но направиха повече грешки в двубоя.

Най-полезен за Академик Пловдив бе Неманя Бешович с 12 точки и 8 борби, а Томислав Минков се отчете с 11 точки и 9 борби.

 

За Сигал Прищина Дейшон Бърк бе най-резултатен с 21 точки, 4 борби и 3 асистенции.

В следващия си мач от Балканската баскетболна лига на 13 януари догодина Академик Пловдив ще гостува на другия български отбор в групата - Берое в Стара Загора.