БК Берое се наложи над БК Левски с 85:82 в мач от 8-ия кръг в Балканската лига. Двубоят се изигра в зала „Общинска“ в Стара Загора.

Срещата започна със серия от 14:8 за гостите от Левски, които продължиха със силната си игра и съумяха да спечелят и първия период с 25:17. Отборът, воден от Бойко Миленков, обаче успя да намали пасива в началото на втората част след серия от 9:0, но „сините“ успяха в крайна сметка да се измъкнат и да поведат на полувремето с 44:36.

Третата част отново бе изключително равностойна като Берое успя да я спечели с 21:20, с което да намали пасива си до 7 точки при началото на последната четвърт. Четвъртият период започна със силна игра на старозагорци, които изравниха при 69:69 и 6 оставащи минути до края на срещата, която в крайна сметка успяха да спечелят с 85:82.

Дариъс Хол бе в основата на успеха за Берое, реализирайки 25 точки, а босненецът Александър Тодорович завърши със 17 точки.

За Левски Алън Арнет бе най-резултатен с 26 точки, а Николай Михайлов се отчете с дабъл-дабъл от 11 точки и 11 борби.

Берое е на 3-о място в Балканската лига с актив от 8 точки, докато Левски е на 6-о място с 6 пункта. Лидерът в класирането израелския Апоел Беер Шева е с 10 спечелени точки, след изиграни 5 срещи.