Балкан победи израелския Макаби Хайфа като домакин с 88:81 (29:27, 20:15, 21:21, 18:18) в среща от деветия кръг в група "А" на Балканската лига. Успехът в "Арена Ботевград" бе четвърти за българския тим от шест изиграни двубоя в регионалната надпревара. Балкан заема втора позиция във временното класиране в групата, а Макаби, който допусна трето поражение от пет мача, е четвърти. Лидер в подреждането е друг израелски състав - Апоел Галил

Елион с шест победи и само една загуба.

След равностойна първа част домакините поведоха с 29:27, а с ценен принос на българския национал Станимир Маринов до почивката те увеличиха аванса си до 7 точки при 49:42. Последва също толкова оспорвано второ полувреме, но отново с преимущество на Балкан, който водеше със 70:63 преди последните 10 минути и до края удържа победата.

Капитанът на ботевградчани Димитър Димитров бе най-резултатен за успеха с 27 точки, а Станимир Маринов реализира 19 и добави 9 асистенции. Дерик Маркс и Дивон Уошингтън завършиха с по 10 точки. Срещата за домакините пропуснаха Калил Дюкс и Трейвин Тибодо.

За Макаби Хайфа най-полезен беше Куоми Вон, който отбеляза 24 точки, а 19 добави Глен Райс - младши.

В петък, 14 януари от 14 часа двата тима ще се срещнат отново в Ботевград в отложен мач от четвъртия кръг на състезанието, тъй като Макаби ще изиграе домакинството си срещу Балкан на българска земя.