Балкан се класира по драматичен начин за втория квалификационен кръг на турнира за Купата на ФИБА Европа. Тимът от Ботевград загуби на реванша от румънския Орадя със 70:85, но след победата в първия мач с 16 точки разлика успя да елиминира съперника.

23 секунди преди края НеманяМилошевич вкара два фаула и направи преднината на Орадя 16 точки, но Брандън Фортънбъри вкара един от двата наказателни удара и класира Балкан напред.

Фортънбъри бе най-резултатен за ботевградчани с 19 точки, а Милошевич се отличи за румънския тим с "дабъл-дабъл" - 36 точки и 10 борби. Балкан ще срещне унгарския Сомбатхей в следващия кръг, като първият мач е в Унгария на 4 октомври.

Другият български отбор в тази фаза на турнира - Рилски спортист, претърпя тежка домакинска загуба с 62:91 от литовския Невезис и отпадна от надпреварата.

Самоковци спечелиха първия мач с 81:76, но на реванша категорично отстъпиха на съперника. Рилски не успя да се противопостави, като в четвъртата част рухна и позволи на гостите да си тръгнат със убедителна победа от Арена Самоков.

Златин Георгиев бе най-резултатен за Рилски спортист с 15 точки, а ветеранът Йордан Бозов добави 1. За гостите се отличи Владислав Коренюк с 16 точки. /БТА