Капитанът на бронзовия медалист в родното баскетболно първенство Черно море Порт Варна Асен Великов сподели, че има желание да заиграе в по-силен шампионат в чужбина, но също така с радост би останал във Варна.

„И друг път съм казвал, че ако играя в Бългаия, то ще е в Черно море. Но имам желание да отида в някое добро първенство в чужбина, за да се развивам. Това обаче не ми е фикс идея. Чувствам се добре във Варна и тепърва ще разговаряме с ръководството. Ако имат желание да ме запазят, ще се радвам да остана“, коментира Асен Великов пред Гонг.

Той изрази надежда през следващия сезон Черно море Порт Варна да играе в евротурнирите и да напълни зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта.

„Надявам се догодина отборът да играе в евротурнирите, да напълним залата и да доставяме удоволствие на хората. Не винаги е по-важно да станеш първи, втори или трети, а да напълниш залата и да радваш хората“, сподели още Великов и добави:

„Разбира се, че съжаляваме, че не достигнахме до финала. Явно на този етап така е трябвало да стане. Явно в този момент Лукойл Академик е в по-добра форма. Сега пак ще се радваме на третото място, но се надявам догодина, така както този сезон взехме Купата, вече да играем финал.“