Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стоиков заяви в интервю за Спортно шоу Гонг, че не е притенснен от факта, че жена ще свири изключително важния мач на тима му срещу Енисей Красноярск в сряда в зала „Универсиада” от Европейската купа на ФИБА.

„Мен лично назначението на жена не ме притеснява. Случвало се е много пъти. Щом така са решили от ФИБА да пратят този наряд, значи това е най-добрият вариант. Не мислим за съдиите и не обръщаме внимание кой ще свири. Важно е как ще играем ние“, коментира той.

Ето какви са и неговите впечатления за самия мач: „На мен ми се иска да победим естествено, въпреки че играем срещу изключително силен противник. Дано да продължим добрата серия у дома и да нямаме загуба. Все пак имаме шансове, което е много добре в сравнение с миналата година и се надявам хората да ни подкрепят в зала „Уневерсиада“, защото ще играем срещу корав неудобен противник. Една победа дава шанс на нашия отбор да продължим в следващата фаза, което ще бъде добре за целия ни баскетбол.“