Президентът на баскетболния Рилски спортист Петър Георгиев бе категоричен, че тимът ще се опита за извлече максимума от участието си в Шампионската лига на ФИБА. Рилски започва от първия кръг на квалификациите с мачове срещу Цмоки Минск на 27-и и 29-и септември.

„Всяка година се увеличават децата, които се занимават с баскетбол. Тази година бяхме организирали и деца от първи до трети клас, които да се занимават с баскетбол и да учат английски език напълно безплатно. Срещат ме хора по улицата, които ми благодарят, че сме направили такова нещо“, коментира Петър Георгиев и добави:

„Мисля, че тази година направихме доста добра селекция. Каквото се искаше от нас като организация мисля, че сме направили всичко, което може да се направи за едно нормално протичане на подготовката на един професионален отбор.“

„Никога не съм се притеснявал да залагам на млади хора. За съжаление много са малко качествените млади хора, които наистина искат да работят. Мога да ви уверя, че в България има възможност за изява във всякаква дейност. Много неща трябва да се жертват. Като си си поставил една цел в живота трябва да я изпълниш. Благодаря за това на г-н Хаджисотиров. При нас смяната беше планирана от преди една година. Говорили сме какво ни предстои и какво трябва да правим. Ще се радвам, ако наистина постигнем по-сериозни успехи на европейската сцена. Моите мечти са големи и не спирам по средата на пътя“, заяви още президентът на Рилски спортист и продължи:

„Никой не отива на война, за да я загуби. Разбира се даваме си сметка какво е европейското ниво. Познаваме много добре съперника. Да се надяваме, че този път наистина ще се преборим с тях.“